Artiklar

CockPit flyttar in hos Triona

Efter att i många år varit en del av affärssystemleverantören IBS erbjudande till transportnäringen, är CockPit verksamheten numera en del av Triona.

CockPit är en lösning för ledning och styrning av transporter som används av transportföretag och lastbilscentraler över hela Sverige. Genom att integrera CockPit med ekonomisystem och mobila lösningar har användarna kunnat koppla transportledningen till hela affärsflödet.

Triona tar över ansvaret

För att koncentrera verksamheten och säkerställa en fortsatt utveckling av systemet, sålde IBS CockPit i början av 2011 till Triona. Försäljningen innebär att Triona tar över ansvaret för hela verksamheten och de medarbetare som arbetat med systemet.

Trionas avsikt är att ta fram en ny version av transportledningssystemet som bygger på modern Microsoft-miljö. Utvecklingen ska göras i nära samarbete med kunderna.

– Transportområdet är sedan länge en av Trionas specialiteter och med CockPit blir vi ännu starkare, konstaterar Thomas Höjsgaard. Vår plan är att bygga vidare på CockPit med hjälp av vår systemplattform TRACS och att utveckla fler lösningar som tillgodoser transportnäringens behov.

Användarna positiva

Dagens CockPit-användare ser positivt på att systemet nu övergår till Triona. MaserFrakt, med närmare 1300 fordon och verksamhet i Dalarna och Gästrikland, är en av dem.
– Vi har använt CockPit sedan 2001 som en del av vårt affärssystem från IBS, säger IT-chefen Thomas Eklund. Även om det fungerar mycket bra, har vi under senare tid känt ett behov av ett tekniklyft. Det tror jag att Triona kommer att lösa på ett bra sätt, med tanke på deras kompetens inom logistik och karthantering. Trionas TRACS är en bra plattform att bygga en ny generation av CockPit på. Systemet låg lite vid sidan av IBS kärnverksamhet och vi har varit lite oroade över den framtida utvecklingen. Nu kan vi andas ut. Det känns verkligen som att systemet har ”hittat hem” och kommer att leva vidare under lång tid.

Thomas Höjsgaard

Vill du veta mer om TRACS Flow?

Prata med Thomas!

För mer information om vår produkt TRACS Flow,
fråga Thomas.

Thomas Höjsgaard, tel: +46 70 556 63 93

Vill du veta mer om TRACS Flow?

Prata med Thomas!

För mer information om vår produkt TRACS Flow,
fråga Thomas.

Thomas Höjsgaard, tel: +46 70 556 63 93